Nuffnang

Thursday, November 27, 2008

Apa pendapat korang??

Errmm aku nak story sikit... kalau korang bleh kasi pendapat...apa salahnyer... dialu²kan.... kisahnyer mcm ni.....bulan lepas seksyen aku ada ler buat mesyuarat dan salah satu agenda yang dibangkitkan pengarah....isu duit tabung seksyen.... sebab selama ni duit tabung seksyen kami just kumpul tanpa sebarang tujuan.... duit pantri pun kami kumpulan sokongan jer yg collect sbb kami jer yang minum..... so..pengarah kasi pendapat duit tabung seksyen akan dikumpul mengikut gred dan tujuannya akan digunakan utk perkahwinan, bersalin, sakit atau meninggal dunia, belanja barang pantri dan sebulan sekali kami akan adakan bacaan yassin (kira ada makan dan minum arr sikit)....

tp yang menjadi isu skrg ni..... ada ler sorang dua kumpulan sokongan tak setuju duit tabung ni digunakan utk membeli barang² pantri dengan alasan... kumpulan sokongan jer yg guna...yg minum... tp pegawai² yg bayar lebih....tak guna pun barang² pantri.... aku pun dah pening arr....

sebenarnya.... perkara ni tak menjadi isu.... sbb dalam mesyuarat semua dah sepakat... duit tabung seksyen akan digunakan utk sekian...sekian.... pendapat aku..sapa suruh korang tak nak minum...??? hiksss.... betul tak??? kalau dah bayar... barang semua dah ada.... guna jerlah.... tak ada isu.... kumpulan sokongan bayar sikit.. tp kumpulan sokongan yg minum lebih... pegawai bayar lebih tapi tak minum langsung....

errrmm pelik lahh.... tp aku rasa... aku rasa lah erkk.. pegawai² tak kisah kot perkara ni...betul ke errkk Encik Fairuz (sbb Encik Fairuz jer yang rajin buka blog aku yg tak seberapa ni)...hehehehe..... tp mungkin salah seorang kumpulan sokongan tu... tak sedap ler kot... tp ntah ler... apa pendapat korang?? kalau tanya aku..... sapa suruh tak nak minum?? hehehehe...

lazer tul aku ni kan... sejak mengandung ni.... tapi tu lahh... bukan senang nak jaga hati semua pihak.... masing² ada pendapat.... errmmm.....!!!

bak kata pengarah dlm mesyuarat tempoh ari.... bayar tetap bayar.... minum tak minum belakang kira.... sbb collection tu pun digunakan utk perkara² lain...adoooiiyaiii... aku bendahari wei.... serba salah plak nak collect duit....

8 comments:

jesnita_ns said...

shireen..betul..betul..betul..aku sokong kata pengarah ko..minum x minum belakang kira..sbb duit yg dikutip tu bkn tujuan utk beli brg pantry tp..utk hal ehwal kebajikan staff lain gak..kira orait lah tu..klau tak minum tu salah diri sendiri x de kena mengena dgn yg idup maupn yg mati..hehehe..klau dia org x nak bayar..ko tak yah arr kutip shireen..tak elok plak nk paksa..sbb nt klau tak halal dunia akhirat dh satu hal plak..melainkan pengarah ko nt kuarkan memo ke..atau arahkn sendiri org tu utk byr..tu je pendapat sy..sekian..hehehe

sHiReEn said...

betul..betul..betul.... tp isu skrg ni.. tak ada perkara berbangkit dari mana² pihak pegawai... perkara ni dibangkitkan dari kumpulan sokongan jugak...hikss... aku rasa pegawai tak ada masalah kot... tp tak tahu ler kan....

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
k@k Fyz@ said...

hihihih..akak salah sorang pembaca blog shireen jugak..hikssss..akak setuju dngan jesnita_ns tu...sapa2 taknak bayar..jangan paksa...yang berminat..bayar tetap bayar..sapa nak minum kat pantry..silakan..sapa taknak..takde sapa paksa suh minum kan..yang penting duit tu bukan hanya untuk pantry..tapi untuk kebajikan yang lain jugak..go..go chayok shirenn....akak sokong dari belakang..hiksssss

sHiReEn said...

hehehe.... thanks kak.... harap² tak ada ler isu dari belakang diungkitkan....yang penting... masa mesyuarat...semua dah sepakat.... sebarang bantahan.. masuk dlm agenda mesyuarat akan datang.. ni bila mesyuarat...semua senyap... tp keluar mesyuarat.. mcm² pendapat... hikss...

Anonymous said...

Rasanya kita semua tak kisah pun Pn Shireen...sapa nak makan minum tue silalah...duit tue semua org bagi ikhlas...kalau setakat kutip tapi guna tuk tujuan kahwin ke, meninggal ke nak wat pe?? bukan orang kawen setiap tahun...guna je buat beli barang pantri...sapa nak minum dipersila, kalau tak nak minum, kira ikhlas je...lagipun dah setuju dalam meeting pun kan...so don't worry...

Anonymous said...

anonymous tue adalah SAYA...hehehe...bilik sebelah kiri kalau mengadap pintu bilik file...hehe

sHiReEn said...

hikss... jenuh ler saya pandang kiri depan bilik fail..sabo jerlah.. tu lah pegawai² ni tak nak minum... minum ler.... takkan nak suruh anie suapkan kot...hikss....