Nuffnang

Tuesday, November 18, 2008

aku sgt down!!!

arini aku down sesangat.... sebenarnya dari petang smlm.... tp pagi ni bila hantar raziq kat umah pengasuh... aku terus rasa nak nangis..sampai skrg aku tensennnn..... citernyer mcm ni... petang smlm masa amik raziq kat umah pengasuh.... tiba² pengasuh tu ajak aku duduk dulu... dia ada nak bincang sesuatu ngan aku..... aku dah cuak dah.... rupa²nya dia ckp... start tahun depan... dia tak nak jaga budak lagi... dia kata.. dia dah tak larat......

oooo tidak.... bab raziq mungkin aku tak kisah sgt arr... aku terpikirkan bakal baby yg akan aku lahirkan insyaallah bulan 3 tahun depan... sapa nak jaga wei.....!!! insyaallah raziq aku bleh hantar kat taska opis aku ni start tahun depan.. pagi tadi pun aku ngan hubby dah pegi tanya kat taska tu.. tp kesian ler jugakkan.... raziq kecik lagi... baru jer setahun 2 bulan.... sob..sob..sob...

ada sesapa yang nak tolong jagakan budak ni takk????

kesiannya anak mama ni.... dah serasi ngan pengasuh skrg... takkan kecik² dah nak hantar kat nursery.... ada ke patut papa suruh mama berhenti keja.... tak patut...tak patut..

ok ler tuuuu.... raziq dah pandai berdikarikan.... tahun depan duk nursery yer sayang...
errrmm tp aku tetap sedih gak.... kenapa dlm keadaan skrg ni... ko nak pencen dah pengasuh oooiii..... sapa nak jaga baby aku ni tahun depan..... errmm lepas ni kena arrr aku tutup kilang.... ingatkan nak terus beranak lagi tiap² tahun.... kuang...kuang...kuang....



6 comments:

ARWEEN said...

hmmm bahaya lah kak anta taska

mesti ade org nk jaga
carik elok2...
chaiyukkk chaiyukkk

mamaputeri said...

beb,
aku dulu pun merase situasi cam ko..aku anta putri ke nursery dr umur dia 9 bln tau..sbb aku tak dpt cari org tuk jage dia..kite kene tawakal..until now putri masih di taska yg same..ko kene doa setiap hari..doa ibu Tuhan tak pernah abaikan..jgn anggap semua nursery tak baik k..positive thinking beb..;)

sHiReEn said...

Thanks pendapat korang... aku bukannyer apa... dan aku tak kata nursery tu tak bagus.. dlm keadaan raziq skrg.. insyaallah aku tak risau nak hantar nursery sbb dia pun dah bleh berjalan sendiri.. kiranyer dah bleh bawa diri sendiri.. bleh berdikari... cuma bab baby jer aku lomah sikit... sbb aku dah tgk sendiri keadaan nursery bahagian penjagaan baby... dan naluri aku sbg ibu.. aku tak sanggup nak hantar baby kat situ... salah satunyer...pengasuh yg jaga baby tu semuanyer muda² belaka... mcm budak baru lepas SPM... tp utk penjagaan setahun ke atas...okey..aku confident arr..

mamaputeri said...

ko tawakal je shireen..ko jgn la salah faham ngan entry aku tu k..aku taip tu pun sbb bace metro today..kebetulan ko pun buat entry gini..jgn salah faham k..aku hanya bg pendapat...semoga ko beroleh keputusan yg sewajarnya..tq

sHiReEn said...

kekekeke..aku okey jer...aku pun tersentap gak baca metro tu tadi... dah ler budak tu comel gila... tak dapat aku bayangkan perasaan mak ayah arwah... errrmm....

mamaputeri said...

tau takpe..aku sedihla..dh tentu dia ke syurga tuk doakan mak ayah dia kt dunia ni...sbb tu ko solat mintak doa minta petunjuk tau..;))
ko ade ym add la aku icam_miti@yahoo.com