Nuffnang

Wednesday, January 14, 2009

Raziq sakit lagi.....

Raziq dah 2 hari batuk ngan selsema..... tapi malam tadi duk merengek jer... sampai tahap sesak nafas.... bila nafas plak ada bunyi....... kebetulan plak malam tadi hubby keja kul 9 lebih baru balik umah.... hubby balik umah jer... terus peluk anak dia.... dia tgk keadaaan raziq macam dah teruk.... hubby ajak pegi ke klinik..... (kesian gak kat hubby... tak sempat salin baju...tak sempat nak makan)....

tapi mestilah anak diutamakan dulu..... sampai jer klinik...doc check (sambil geleng kepala..) aku dah cuak ler ni.... sbb dulu raziq pun kes macam ni gak... tp masa tu dah tahap Jangkitan Kuman dalam paru-paru....... malam tadi doc ckp... dalam paru-paru dia memang dah ada bunyi.. kahak dah penuh...

so...doc suruh amik oksigen untuk legakan..... sampai umah lega ler sekejap.. dapat raziq tido lena 2 jam jer... pastu dah mula menangis.... mama ngan papa tak tido dibuatnyer..... so jap lagi... aku nak bawa raziq ke hospital plak...

korang doakan semuanyer okey yer..... tak nak lagi raziq masuk hospital.... dulu masa dia 9 bulan kena tahan sampai 6 hari sebab jangkitan kuman dalam paru-paru....

ok... aku nak amik raziq bawa ke hospital.....chowww....!!!

ni malam tadi kat Klinik Lita Alis.......

kesian dia.... cepat sembuh yer sayang.....

* petang semalam rafiq tido dari kul 4 petang sampai ke pagi...... kul 5 pagi rafiq gerakkan aku sambil marah-marah....."kenapa mama tak kejut rafiq.... rafiq ada keja sekolah tau"..... dah ler aku tak tido malam tadi jagakan si raziq.... baru nak lena... dah kena temankan rafiq buat keja sekolah kul 5 pagi tadi.... sabo jerlahhhh.........(memang salah mama gak ler...sebab tak check beg sekolah dia..... yerlah...malam tadi sibuk ngan raziq sakit....)....sorry yer abang rafiq...!!!

5 comments:

jesnita_ns said...

semoga raziq cepat sembuh..dan x de apa²..raziq kena kuat..caiyok raziq...

Blackdiamond Forever said...

Aunty intan doakan semoga raziq kuat , cepat sembuh & tak perlu masuk wad...ujian buat mama yang tgh sarat mengandung...semoga tabah disaat2 akhir menghitung hari je lagi ni... :)relax chiin..

lin kecik said...

ui nasib baik anak ko jenis sanggup nk buat keje skolah pepagi..

kene kalo bdk buat dek..x pun cam aku sure dh nanges2 sepak mak aku.. ahahahaha..

anak ko nih soleh la..

MKBS Resources Sdn. Bhd said...

moga cepat baik yer raziq, sian dia. Ain semalam lepas maghrib terus wat keje sekolah. Nak tido tu mmg dah siap dah..sian rafiq..takpe asalkan diorang ingat dannak buat ok la tu

sHiReEn said...

Thanks korang semua... Alhamdulillah raziq belum tahap jangkitan kuman lagi... sekarang ni kahak dia jer penuh... tu yg ruang sempit susah dia nak bernafas sikit... tadi pun sedut gas lagi... doc takut raziq nak ke arah lelah @ semput... harap² tak ada ler kann.....

pasal rafiq plak... nasib gak dia berakal bangun kul 5 pagi tu... nak siapkan kerja sekolah tu...kalau tak... mesti dia sorang kena denda kat sekolah tu nanti..hehehe....