Nuffnang

Wednesday, February 25, 2009

Rafiq oooo Rafiq....

Errmm macam mana nak mulakan citer errkk pasal anak bertuah sorang ni.....
aku tak sangka si rafiq ni pemurah orangnyer......
nak mulakan cerita.... dalam minggu lepas.... rafiq bawa arrr CD Ben 10 ke sekolah.... (orginal tau... bukan ciplak punya)...hikssss
petang tu balik dari sekolah.... dia tunjuk plak cd "syaitan" (ini cd kartoon).. rafiq kata.. dia tukar dengan kawan dia (syafiq).... ok lerrr.... settle satu hal....

aku suruh dia bawa balik cd syafiq tu...pulangkan balik dan amik balik cd Ben 10......
petang tu balik... rafiq kata dia dah pulangkan cd syafiq... tapi cd Ben 10 yang syafiq pinjam tu....syafiq kata dah hilang... ok aku ngan hubby no hal ler..... budak² punya cerita.... aku tau cd Ben 10 tu ada kat syafiq....maybe si syafiq tu nak cd tu..... kira halal arr.....

tapi apa yang aku nak cerita ni pasal kes semalam.....korang ingatkan dalam bulan 11 ke 12...macam tu arr... hubby ada belikan rafiq Game yang ala² PSP tu... rupanyer dia bawa ke sekolah semalam game tu... petang tu aku tanya rafiq...mana game?? Dengan selamba beruk boleh dia cakap... dia dah kasi kat Syafiq.......

perrgghhh..... berderau darah aku dengar..... suka² jer kasi kat orang.... papa belikan game tu rm200 lebih tauuu..... kamu senang² jer kasi kat orang... kalau si syafiq tu kata game tu dah hilang macam mana??? hubby dah bengang..... hubby malas nak cakap banyak.... dia kata... dia tahu esok dia nak tengok game tu kat rumah....

aku dah tahu sangat dgn perangai hubby ni... kalau dia nak... dia nak jugak... no alasan!!!
petang tu jugak aku telefon cikgu kelas si rafiq ni...... cikgu dia cakap... tak nampak plak budak² ni main game.... cikgu suruh aku rileks... esok pagi kita settle kat sekolah..... korang ingat aku bleh senang duduk ke...??? tak pasal² aku kena kuarkan duit sendiri... gantikan game tu kalau hilang.... (ni kes malas nak dgr hubby bising arr kan)...

so pagi ni... sampai jer sekolah..... aku tunggu si syafiq datang... lambat plak dia datang... sekali bila syafiq sampai.. tak sempat nak panggil mak dia.. mak dia hantar kat luar jer.... so aku ngan cikgu² kat situ...soal ler si syafiq ni pasal game.... dia kata... dia tak amik game rafiq..... (aku dah agak dahhh)..... check beg sekolah dia pun... game tu tak ada... soal punya soal... last² dia ngaku.... dia kata game tu dia bawa balik rumah.... tapi abang dia main pastu hilangkan...

Ya Allah....... takkan ler satu hari bawa balik bleh hilanggg..... cikgu dia sendiri tak puas hati... cikgu dia telefon mak si syafiq ni.... suruh datang sekolah...... aku sendiri tak pernah bayangkan yang aku akan berdepan dengan situasi macam ni.... situasi yang aku akan berhadapan dengan mak ayah kawan anak aku bersaksikan cikgu² sekolah anak aku sendiri.... hahahahaha... macam gangster jer anak aku kannn.....

bila mak si syafiq sampai... aku pun tanya arr dengan penuh sopan.... (yerlah bukan salah syafiq pun kan... rafiq pun sama... pemurah sangat... kasi kat kawan).... aku tanya.... "akak ada perasan tak syafiq ada bawa balik game kat rumah"???

sekali mak syafiq kata ada.... nampak syafiq main semalam kat rumah... mak syafiq dah suruh bawa ke sekolah arini... pulangkan balik.... rupanyer dia tak bawah....
ok arr.. aku legaaaaaaaaa.... sekurang² nyer mak syafiq nampak game tu memang ada kat rumah...... so settle....... tengahari nanti mak dia memang nak balik rumah... so nanti mak syafiq amik bawa hantar ke sekolah......

so aku harap... petang ni aku amik rafiq... ada ler game tu kat sekolah....... errrmm macam² kerenah anak² ni errkk..... ni baru 5 tahun.... esok dah besar... apa plak yang dia buat perangai ni???

6 comments:

MKBS Resources Sdn. Bhd said...

Sabar la shireen...budak lelaki gitu ragamnyer...budak perempuan punlain gak....

hOnEybEE said...

perh!
bek tul anak akak ek..
pemurah sgt..
but xkene brg lak..
huhu!
rafiq2..

sHiReEn said...

anie : tu arr pasal... pening aku.. esok ngan perangai adik dia plak..hikss

ain : tahu takpe... baik kann...macam mama dia arr... heheheh

jesnita_ns said...

tu baru barang shireen oit..esk dia bg duit plak kt syafiq tu..hahahha

sHiReEn said...

tu arr apai... papa dia keliru.. anak dia ni pemurah ke atau kena buli..hahahaha.... marah betul dia bila tahu anak dia lembik....

lin kecik said...

nasib aritu x bli psp.. kalo x haru biru la langit tkr kaler..

ko x mntk mak syafiq tuh cd ben 10 tuh skali ker?

kalo aku jdk mak syafiq aku soh laki aku settle kan,, aku mcm berkebolehan jdk mak yg garang.. laki aku pun dh takot dgr.. hihihihi