Nuffnang

Thursday, May 28, 2009

Pagi yang HAPPY...

Syukur Alhamdulillah...... bak kata abah...... Rezeki dan tuah anak-anak......

Wednesday, May 27, 2009

Tak ada kerja..cari kerja....

Perrgghhh.. anak aku menguji kesabaran aku betul.... bertuah ko dik dapat ibu yang penyabar macam mama ni dik..... hikss....

arini aku bawa si raziq ke opis.... ari isnin malam tu dia semput.... so smlm aku amik ler cuti nak jaga dia kat umah.... arini takkan nak amik cuti lagi... fikir² kat opis pun tak ler bz sangat... so aku bawa ler si raziq ni ke opis..... dengan harapan dia tak sihat ni.. bleh arr duk diam kan...

tapi hampeh betul.... dari aku tak ada kerja... bleh senang lenang ngadap pc... si raziq kasi aku keja.... mula² dia panjat meja.. usik barang aku... usik barang orang.... masuk bilik bos aku... semua tu bleh aku kawal lagi arrr...

tapi bila dia buat benda ni... tersentap sekejap jiwa aku ni........




korang nampak tak document shredders dalam plastik hitam tu....


dengan senang hatinyer.... dia amik dia baling biarkan kertas² tu berterbangan..... perrgghh... tersentap sekejap aku..... sedangkan pagi tadi baru jer cleaner tu vacum.... kalau aku jadi cleaner tu pun aku sumpah seranah kann.... disebabkan aku yang rasa bersalah... aku kutip sendiri kertas² tu ngan tangan aku sendiri....


akhirnya... penat tau dik mama kutip sendiri.. tertonggeng² mama kutip....

pas aku tersentap raziq buat hal tadi.. terus aku ajak dia balik.... masa tu baru jer kul 12.10... errmm aku minta izin kat bos.. nak hantar budak bertuah ni balik umah... biar dia duk kat umah tu ngan nenek dia... biar tonggang terbalik umah tu.... hehehehe....

Monday, May 25, 2009

Hari sukan Tabika JPM 2009

Tabika rafiq ada hari sukan 16 Mei lepas..... aku tak dpt nak join sama sbb masa tu baby rifqi tengah demam... papa jer yang temankan rafiq.... bawa raziq sekali.... so aku tak tahu nak story apa.... kita layan gambar ngan vidoe jer errkkk







masa ni tengah buat persembahan......

Rafiq terima hadiah... dapat tempat ke2... tak tahu arr game apa yg dia main...



video

Friday, May 22, 2009

PTK bagaikan SYURGA CINTA...


jom.. jom... pi amik PTK..... ni aku semangat nak pegi amik PTK semalam.... tp tak ada ler semangat mana punnnnn... aku semangat sebab hubby aku sudi cuti semalam..... pagi tu sblm aku pi exam... hubby teman breakfast dulu.... kul 9.00 aku dah masuk dlm dewan sbb exam start kul 9.30..... hubby duk lepak kat Sapura sampai ler aku habis exam kul 12....

tapi tak sempat kul 12... aku dah chow.. serabut kepala otak aku duk lama² dalam dewan tu.... kepala otak duk teringat hubby... hahaahaha.... pasni plan kitaorang nak tgk wayang... SYURGA CINTA.....

pas kuar dewan... kitaoarang terus ke Alamanda..... wayang start kul 1... sempat arr kami lunch dulu.... SYURGA CINTA memang best..... rugi kalau tak tengok... pegi arr tengok.... tapi tengok arr ngan hubby korang.... mesti tersentuh...... bila part yang menyentuh jiwa tu.... masing² diam.......... bukan aku ngan hubby jer...satu panggung arr..... bila kelakar.... satu panggung ketawa... best...

Monday, May 18, 2009

Detik bersejarah...

I'm backkkkkkkkkkk......... pergghhhh..... kira 2 bulan gak arrr meninggalkan alam blog ni..... dah tahap bersawang blog aku ni...... aku nak mulakan balik pun kena amik aura dulu ni....



ok arrrr... disebabkan aku baru dikurniakan zuriat baru.... meh aku kenalkan ahli baru dalam keluarga RasidShireen....



Alhamdulillah.....aku selamat bersalin 17 Mac 2009 jam 7.24pg seberat 3.15kg.....

aku dapat baby boy lagi.... anak ketiga....

Muhammad Rifqi Syahmi.....



errmmm okey... aku citer sikit pengalaman bersalin kali ni.........



16 Mac tu... aku masih keja lagi....... pagi tu aku dah terasa sakit sikit² tp bleh tahan lagi.... aku buat biasa jer sbb tak ada tanda² lagi.... anak pertama kuar tanda pecah ketuban...anak kedua kuar tanda darah.... so aku tunggu arrr lagi kuar tanda.....



petang tu balik keja.... sakit makin terasa........ kasitau kat hubby.... hubby ajak pi hosp.... check jer dulu... kalau doc suruh balik.... kita balik ler.... ok arr.. sepakat pas maghrib baru pegi hospital...



sampai jer hospital... sekali doc check dah buka 4cm......... doc kata malam ni bleh bersalin.... doc pecahkan ketuban dalam kul 10mlm.... terus masuk dlm labour room.... tapi sakit mcm tu gak... sakit biasa² jer... kalau doc dah pecahkan air ketuban mesti arr sakit tu makin kuat terasa kann... dan makin lama makin kerapkan........ tapi aku takkkk... mcm tu jerrr.....



dlm kul 12 lebih...doc check.... uwaaaaaaaa bukaan masih 4cm lagi.... kul 2pg...check lagi... masih 4cm.... doc kata tak bleh jadi ni... so doc masukkan ubat untuk kuatkan lagi contraction.....tp sakitnyer mcm tu ler jugak... cuma kerap jer datang...tp tak kuat untuk bukakan jalannyer....



dalam kul 5pg.... doc datang tgk jantung baby dah lemah sikit... doc check jalan... ada ler buka 7cm.... disebabkan ini anak ketiga... doc kata kalau aku kuat push...insyaallah baby boleh keluar.. dalam keadaan aku yang mamai tu..... tiba² jer doc suruh push.... plak tu contraction tak kuat.... mana ler aku ada semangat nak pushhhh....... hehehehe.... tapi aku cuba arr jugak... cuba 2 3 kali..... tak bleh gakk.. ok arrr...doc suruh rileksss dulu.... lagi sejam doc datang check balik...



kul 6 tu... doc suruh cuba push lagi... tak bleh gakk...... doc suruh rilekss lagi... kul 7 final... nak tak nak.... aku kena paksa baby kuar.. sbb jantung baby memang dah tak cantik...... kalau tak bleh gak.... potensi utk baby kuar ikut tingkap..... tinggiiiiiiiiiiii...



bila aku dgr jantung baby dah lemah.... risau ler kann..... pastu dgr plak nak kena belah perut... lagi ler aku seriauuuu...... kul 7 tu doc datang..... aku paksa gak terannnnn..... paksa punya paksa...... tiba² contraction kuat.... lagi ler aku semangat nak teran.. sebab sakitttttttttttttttt.....



akhirnya.... alhamdulillah kul 7.24pg..... lahirlah putera ketiga aku n hubby......... lega rasanyerrr......


Rifqi tak sampai sejam... masa ni dlm labour room lagi....



Rifqi usia sehari....

Syukur alhamdulillah.... tak sangka dalam usia 28 tahun aku dah dikurnikan 3 orang zuriat..... Mama saya Rafiq....Raziq....Rifqi....
Tak lupa jugak... untuk hubby... Mekasih jadi suami dan papa yang terbaik dalam hidup mama.... Mama lahirkan zuriat kita untuk kebahagian rumahtangga kita.... sama² kita besarkan mereka yer......