Nuffnang

Thursday, February 26, 2009

Sambungan N3 Rafiq...

Sambungan kes rafiq semalam.......


petang semalam hubby yang jemput rafiq... ok settle... game tu dah dapat balik....
cikgu kasi kat hubby...... tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

game saja yang ada.... tapenyer tak adaaaaaa.....uwaaaaaa!!!
tak settle jugak errrkk......

petang tu aku call mak syafiq ni..tanyakan pasal tape tu..... iyerlah tape tu pun harga dia RM60 tau.... mak syafiq kata tak ada.. dia tak jumpa pun tape tu..... nak settlekan mak syafiq suruh aku beli yang baru pastu claim kat dia balik harga tape tu......

tapi aku ni tak ada ler sekejam itu kan..... aku ni pun baik hati gak...... yerlah bukan salah mak syafiq tu..... dan bukan 100% salah syafiq... anak aku pun salah gak dalam hal ni.....
so.. aku ngan hubby putuskan...takpelah..... janji game tu ada.... takpe tu kira pejam mata arr...
nasib kat rumah ada satu lagi tape.... kira bleh main lagi arr.....

tapi game kegemaran aku ada dalam tape yang hilang tuuuuuuuuuuu...uwaaaa.... aku gian ooo main game tu..... dah sampai stage 4 tauuu....

so settle arr bab game ni walaupun tape nyer hilang...... balik jer rumah... untuk beri pengajaran kepada rafiq..... supaya tak jadi pemurah sangat (kata lain hubby aku..... jangan jadi mangsa buli).....hehehehhe... rafiq kena rotan.... sambil menangis tersedu²... rafiq janji tak nak buat lagi.... pastu salam papa ngan mama sambil minta maaf...... kesiaannn anak aku....... hiksss!!!

Wednesday, February 25, 2009

Rafiq oooo Rafiq....

Errmm macam mana nak mulakan citer errkk pasal anak bertuah sorang ni.....
aku tak sangka si rafiq ni pemurah orangnyer......
nak mulakan cerita.... dalam minggu lepas.... rafiq bawa arrr CD Ben 10 ke sekolah.... (orginal tau... bukan ciplak punya)...hikssss
petang tu balik dari sekolah.... dia tunjuk plak cd "syaitan" (ini cd kartoon).. rafiq kata.. dia tukar dengan kawan dia (syafiq).... ok lerrr.... settle satu hal....

aku suruh dia bawa balik cd syafiq tu...pulangkan balik dan amik balik cd Ben 10......
petang tu balik... rafiq kata dia dah pulangkan cd syafiq... tapi cd Ben 10 yang syafiq pinjam tu....syafiq kata dah hilang... ok aku ngan hubby no hal ler..... budak² punya cerita.... aku tau cd Ben 10 tu ada kat syafiq....maybe si syafiq tu nak cd tu..... kira halal arr.....

tapi apa yang aku nak cerita ni pasal kes semalam.....korang ingatkan dalam bulan 11 ke 12...macam tu arr... hubby ada belikan rafiq Game yang ala² PSP tu... rupanyer dia bawa ke sekolah semalam game tu... petang tu aku tanya rafiq...mana game?? Dengan selamba beruk boleh dia cakap... dia dah kasi kat Syafiq.......

perrgghhh..... berderau darah aku dengar..... suka² jer kasi kat orang.... papa belikan game tu rm200 lebih tauuu..... kamu senang² jer kasi kat orang... kalau si syafiq tu kata game tu dah hilang macam mana??? hubby dah bengang..... hubby malas nak cakap banyak.... dia kata... dia tahu esok dia nak tengok game tu kat rumah....

aku dah tahu sangat dgn perangai hubby ni... kalau dia nak... dia nak jugak... no alasan!!!
petang tu jugak aku telefon cikgu kelas si rafiq ni...... cikgu dia cakap... tak nampak plak budak² ni main game.... cikgu suruh aku rileks... esok pagi kita settle kat sekolah..... korang ingat aku bleh senang duduk ke...??? tak pasal² aku kena kuarkan duit sendiri... gantikan game tu kalau hilang.... (ni kes malas nak dgr hubby bising arr kan)...

so pagi ni... sampai jer sekolah..... aku tunggu si syafiq datang... lambat plak dia datang... sekali bila syafiq sampai.. tak sempat nak panggil mak dia.. mak dia hantar kat luar jer.... so aku ngan cikgu² kat situ...soal ler si syafiq ni pasal game.... dia kata... dia tak amik game rafiq..... (aku dah agak dahhh)..... check beg sekolah dia pun... game tu tak ada... soal punya soal... last² dia ngaku.... dia kata game tu dia bawa balik rumah.... tapi abang dia main pastu hilangkan...

Ya Allah....... takkan ler satu hari bawa balik bleh hilanggg..... cikgu dia sendiri tak puas hati... cikgu dia telefon mak si syafiq ni.... suruh datang sekolah...... aku sendiri tak pernah bayangkan yang aku akan berdepan dengan situasi macam ni.... situasi yang aku akan berhadapan dengan mak ayah kawan anak aku bersaksikan cikgu² sekolah anak aku sendiri.... hahahahaha... macam gangster jer anak aku kannn.....

bila mak si syafiq sampai... aku pun tanya arr dengan penuh sopan.... (yerlah bukan salah syafiq pun kan... rafiq pun sama... pemurah sangat... kasi kat kawan).... aku tanya.... "akak ada perasan tak syafiq ada bawa balik game kat rumah"???

sekali mak syafiq kata ada.... nampak syafiq main semalam kat rumah... mak syafiq dah suruh bawa ke sekolah arini... pulangkan balik.... rupanyer dia tak bawah....
ok arr.. aku legaaaaaaaaa.... sekurang² nyer mak syafiq nampak game tu memang ada kat rumah...... so settle....... tengahari nanti mak dia memang nak balik rumah... so nanti mak syafiq amik bawa hantar ke sekolah......

so aku harap... petang ni aku amik rafiq... ada ler game tu kat sekolah....... errrmm macam² kerenah anak² ni errkk..... ni baru 5 tahun.... esok dah besar... apa plak yang dia buat perangai ni???

Thursday, February 19, 2009

35 Minggu 2 hari sudahhhh.....!!!!

kandungan aku sekarang dah cecah 35 minggu 2 hari...
Contractions dah bertubi² aku rasa....
sakit pinggang jangan cakap arr...... perut sentiasa mengeras
adoiiyaii... nak jalan pun dah sakit... terasa ngilu jerrr kat errrmm (paham² sendiri arr..) hiksss
24 Februari ~ 36 minggu
3 Mac ~ 37 Minggu
10 Mac ~ 38 Minggu
17 Mac ~ 39 Minggu
24 Mac ~ 40 Minggu
Yang mana satu lah tarikh pilihan anak aku untuk melihat dunia ni........
Kalau ikut pengalaman anak pertama..... 37 minggu rafiq dah keluar...
pengalaman anak kedua plak...... 38 minggu raziq keluar.....
dalam keadaan aku yang semakin dah tak larat ni...
aku harap baby keluar awal macam abang² dia....
Bila aku duk sorang² ni....mula arrr teringat balik sakit bersalin yang MAHA sakit tu...
hehehehe.. kadang tu.. aku cuba ingat balik....teknik² meneran.....
dalam diam... aku tarik nafas dalam².. pastu aku cuba teran main²....
iisshh kalau teran betul²... ada plak terkeluar anak aku kat opis ni...hikss...
yerlah.. kalau salah teknik meneran.. tak kuar arrr anak aku nanti....
teknik yang betul.... tarik nafas dalam²... pastu tahan jangan lepaskan..... dan pushhhhhhh......
bila dah push tu... baru arr lepaskan balik nafas yang korang tahan tu....
dan cuba arr lagi sampai baby selamat keluar....
Aku sentiasa berdoa... semoga kali ini aku dipermudahkan bersalin.....
sepertimana aku bersalinkan Rafiq dan Raziq...... AMIN......
Korang doakan aku dan baby selamat errrkkk....

Wednesday, February 18, 2009

Majlis Perpisahan dari Seksyen Bajet Pembangunan

Pagi tadi bekas seksyen aku... Seksyen Bajet Pembangunan adakan majlis bacaan yaasin dan majlis perpisahan untuk aku dan bos..... tapi bos tak dpt hadir sbb ada hal kat luar.... so bos wakilkan aku untuk hadirkan diri....

sob..sob..sob... aku agak sedih nak tinggalkan seksyen bajet ni.... tapi disebabkan bos lagi sayang kat aku.... aku terpaksa arr dengan setia ikut bos kemana sajaaa...hiksss....(ayatttt...tak bleh tahannn...)......




ini antara geng² kat seksyen bajet pembangunan......

errrmm sedih aarrr.... korang aaarr antara kawan² yang susah nak dapat....


ini kategori geng makan.... geng yang bleh masuk satu kepala....hehehehe.... semua dah kawin tauu..ooppsss....!!!



Kita tak berpisah jauh.... sebelah bangunan jer..... kita tetap akan berjumpa jugakkk....



Terima kasih semua atas pemberian hadiah.. buat susah² jer....


antara makanan yang dihidangkan.... nasi tomato makan pagi² wei.... 2 kali tambah arr jugak...sedapppp......



Desert....




Alhamdulillah.. kenyang sudah...... petang ni aku ada maternity check up.... suka² hati jer makan sampai 2 pinggan kannn........ belasah jerrr....



muka aku sembab sudah..... yerlah kandungan aku dah cecah 35 minggu.. so tunggu masa jer nak meletup.....




Anyway... terima kasih semua sebab sudi buat majlis untuk aku dan Pn. Azimah walaupun puan azimah tak dapat nak hadir...........Halalkan apa yang terlebih dan terkurang selama aku di Seksyen Bajet Pembangunan...... Aku minta ampun dan maaf, selama ni kita semua bergurau kasar... korang terasa hati...kecik hati ke....... Dan doakan aku lebih sukses di tempat baru..... dan jangan lupa doakan aku dan baby selamat...AMIN........sayang korang semua...... muah...muah...muah....!!!!

Friday, February 13, 2009

Happy Besday PAPA

Happy Birthday to u....
Happy Birthday to u...
Happy Birthday to papa...
Happy Birthday to u.......

Errmm kesian errk.... besday papa 11 Februari lepas..... tapi arini baru sempat nak update dlm blog..... aku agak kebizian 2 3 hari ni...... aku pindah opis arr.... ikut jejak bos aku.... bos dapat memo 10 Februari kena transfer dari Seksyen Bajet ke Seksyen Private Partnership Centre.... kuatkuasa serta merta plak tu.... so, aku sebagai PA yang setia (ececece).... ikut jugak arrr bos aku tu pindah.......

arini baru bernafas sikit untuk update blog........

Errmm aku dah celebrate besday hubby awal seminggu aritu... kami celebrate berdua dulu... amik coti... hantar anak² ke sekolah/pengasuh.... aku pun habiskan masa seharian berdua.... macam biasa arr..... dari pagi kuar...sarapan.... jalan².... tengok wayang..... lunch... jalan²... dah petang baru amik rafiq ngan raziq.......

hadiah kali ni.... aku suruh hubby sendiri yang pilih...... bila dia pilih sendiri..... baru dia puas hatikan.... tapi korang tau arrr... kalau lelaki pilih..... kalau boleh satu dunia dia nak survey.... mengalahkan orang perempuan tau.....

Gambar celebrate besday hubby berdua tak adooooo.... kamera masa tu bateri low... gambar² yang ada ni..... kami celebrate rabu lepas after balik keja... sekadar beli kek pastu anak² nyanyi untuk papa..... pagi tu.... rafiq dah salam tangan papa sambil wish happy besday.....




kek yang simple jer..... yerlah makan 4 beranak jer pun... itupun ada lagi dalam peti sejuk...hiksss...



papa potong kek yang ke 28 tahun.....


Selamat Hari Jadi sayang... Semoga papa dimurahkan rezeki... jadi suami yang bertanggungjawab dan papa yang penyayang kepada anak² kita...... Terima kasih kerana menjadi suami dan papa yang sempurna untuk kami sekeluarga..... I LOVE U PAPA...!!!


Papa suap kek untuk Rafiq


Raziq pun nak papa......



alalala bucuk² sayang mama ni..... hiksss.....
( Gambar hubby suap aku tak bleh dipaparkan disini..... sebab aku rasa rafiq tersalah amik posisi masa snap tu..... ) kekekeke.... dasar tak bleh terima kenyataan bahawa aku sudah bertambah-tambah gemukkkkkkkkkkkkkkkk.......



Hadiah dari aku untuk hubby..... walaupun tak seberapa..... kering jugak arrr poket mama bulan ni...hehehehehe...
ok papa.... jangan lupa besday mama bulan 5 ni tau....

Tuesday, February 10, 2009

Hanya PAPA jadi sebutan

video

Video ni 18sx..... sesapa rasa tak cukup umur atau tak sanggup nak tengok.....

sila abaikan n3 ini..hikss......

Friday, February 6, 2009

Award pertama...!!!


First time dapat award... hehehehe... congrats apai.... eehh apa hal ler plak.... tetiba jer kan apai...... aku nak ucap thanks kat ko... tercongrats ler plakk...... hikss...

nanti kasi arrr banyak² lagi......

Thursday, February 5, 2009

Pekerja Gomen yang Cemerlang....

Sejak akhir² ni...... aku dah makin tak daya nak buat keja...... nasib arrr ada anak teruna yang boleh diharapkan ni......... pas dia habis school... dia tolong mama plak settlekan keja opis.....





tengok arr tu.... kusyuk nak settlekan keja mama ni....





menaip pun aku dah ajar... kena guna dua² tangan tau... laju sikit menaip tu....mata pandan screen...jangan pandang keyboard... hiksss




laaaa..... rafiq buat per tu...??? kenapa screen tu ada color...???



oooooo ngelat errkkkk...... main game..... kata nak tolong mama settlekan keja mama...... hehehehehe




bertuahnya anak...... kalau datang opis aku... jangan harap aku nak duk depan komputer.... dia jer yang mengadap...... macam² game dia jumpa.....


Kesimpulannyer....jangan aarr bawa anak korang datang opis..... memang tak jadi keja arrr..... sekali dia dah duk depan komputer tu... jangan harap dia nak bangun sampai ler balik...... sabo jerlahhh.....

Menuju Puncak...!!!!

Makin ligat 2 beranak ni jogging tau... selalu depa berdua jogging kat area taman jer..... tapi sejak hubby tau.... area atas bukit rumah kitaorang tu buka track untuk jogging...... ligat jer petang² nak kesana.... itupun ada hati nak bawa aku naik atas.... gila per... ada yang aku terberanak kat atas bukit tu.....

ni riadah hubby ngan rafiq petang isnin tu..... siap bawa kamera lagiiiiii..... nak tunjuk kat aku ler kononnyer....sebab aku tak dapat nak join depa riadah atas bukit tu sekali......


amboi....amboi... kemain possing lagi anak teruna aku ni......
kuat gak anak aku ni mendaki.... balik tu siap citer kat aku.... papa tak nak jogging banyak²... iyolah... papa ko dah semput...hiksss





hubby pun dah terikut ngan perangai rafiq.... rafiq yang suruh papa dia buat aksi ni....hikss... hubby kata... layan jerlah.......



control macho ke control peyut papa??? hehehehehe




Kat bawah tu.... taman yang selalu aku ngan hubby bawa anak² main.... sekarang 2 beranak ni dah sampai ke puncak...... caya arrr....!!!


alalalala...comeynyer anak mama ni...



lari arr.. naper jalan jer tu...???



macam-macam gaya arr ko ni rafiq..... i likee......



belakang tu.... apartment tempat kitaorang berteduh arrr....




ok... itu jer setakat ni...... nanti mama dah selamat bersalin.... kita sama² mendaki puncak errkkk.....!!!!

Tuesday, February 3, 2009

Happy Birthday Izzainie....

Lepas jalan² di Alamanda.... balik umah dalam kul 1.... layan jap budak² ni.... aku paksa diaorang tido.... petang nanti nak ke Nilai plak..... jemputan dari Pakngah.... Majlis hari jadi cucu dia........ cucu Pakngah anak kepada sepupu aku... so pangkat apa errkk.... belasah jerlah....
Layan Kek dulu.... errrmm gila lazat kek ni...... disebabkan aku boyot.... aku makan banyak kek ni pastu siap minta tapau lagi...hiksss... tak malu???? peduli apa aku... ni rumah Pakngah aku....kekekekeke....





Ni dia Besday Girl... Selamat hari Jadi Izz... Jangan nakal² tau... mama izz pun tengah pregnant gak.... due date lebih kurang sama ngan aku... bulan 3 nanti kita tengok sapa meletup dulu errkk kak umi.....



Tiup izz jangan tak tiup.... cepat sikit... makyang nak makan kek tu..... tapi pandai ooo ini budak.. pas dia tiup kek ni... dia kutip buah strawberry tu letak dlm pinggan dia..... tamak oooo.....


Kami makan puas².... arini sehari suntuk mama tak masak.... lama gak aku lepak umah Pakngah... jenuh nak habiskan makanan yang Makngah masak tu....hehehehe




Ada sesapa berani nak tegur aku makan banyak...... hehehehe..... siap 2 pinggan tu..... korang jangan salah faham... satu pinggan tu hubby tolong amikkan untuk aku.... satu pinggan lagi sepupu aku tolong amikkan..... layanan baik punya... tak payah aku nak bangun tambah lagi....




ok... pas dah kenyang.... kami minta izin untuk pulang..... makngah siap tapaukan lagi makaroni sup dan kek.... Thanks...!!!

****************************************************************
** ada cerita disebalik keboyotan antara aku ngan kak umi ni...(mama izz).... kebetulan kak umi ngan hubby pegi kursus kat IPN Sabak Bernam selama sebulan.....so selama sebulan arrr aku ngan hubby kak umi ditinggalkan sendirian.... hehehehe.... Tup...tup.... pas diaorang balik kursus... bulan depannyer aku ngan kak umi disahkan pregnant......
haaa... amik kau..... tak pasal² aku ngan kak umi kena perli oleh sedara mara..... ada kata² sinis...hikss.. "depa tu dah tak ada kerja lain ler tu.... dah sebulan tak jumpa...." hahahaha.... ateeee dah rezeki..nak buat camnooo.......

Istirehat sekeluarga....

Weekend baru ni... kami sekeluarga tak pegi mana²... so lepak putrajaya jer.... dalam keadaan aku yang semakin tak larat dah ni...... hubby kata dah tak ada rancangan lagi nak balik kampung.... melaka ataupun perak.... insyaallah....itupun kalau tak apa² perkara penting.... hubby suruh aku rileks jer kat umah.....

so ari sabtu.... kami lepak umah.. aku settlekan dulu keja² rumah.... basuh kain.. sidai kain... lipat kain...gosok baju keja.. menyapu segala bagai arr... pagi tu hubby kuar beli sarapan nasi lemak.... hari sabtu... aku habiskan masa di rumah sahajaaaa......

esoknyer ari ahad.... baru ler program jalan² cari makan bermula....hiksss.... pagi tu dalam kul 9 kami kuar sarapan kat kedai mamak dulu..... pas dah kenyang.. hubby ajak pegi alamanda....saja bawa anak² jalan......



sampai jer alamanda... macam biasa arrr..UPIN & IPIN ni terus terjah kat mainan masuk duit ni.... dah agak dah... mesti kena bawa syiling banyak ni......


Semangat si rafiq ni.. beriya² dia pusing stereng keta tu...


Naik keta tadi jimat sikit.... dua beradik boleh naik sekali... tapi bila keretapi ni... masing² nak naik sorang²


Penat jer orang tu buat tempat duduk dik oooii..... kat bawah gak awak duduk.... sabo jerlah....



Errmm ni hero sulung aku...hiksss... dia pun mana bleh lepaskan peluang masuk dalam tempat habiskan duit ni.......



Kalau papa diaorang dah habiskan duit untuk diaorang... dah layan baik punya... ikut jer kehendak anak².... mula arrr dua beradik ni berkepit ngan papa jerr.....
dah tak layan mama sorang² kat belakang ni.... elok gak kann... rileks sikit mama...

ok... dah penat jalan... jom balik umah..... kita rehat dulu..... petang nanti kita ada agenda lain plak.....

Monday, February 2, 2009

Selamat Bekerja

Arini aku coti...... cuti gantikan hari wilayah semalam.....
jangan mareeee yerrr... selamat bekerja untuk warga bukan Wilayah... hiksss...

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz