Nuffnang

Wednesday, December 31, 2008

Jom kita layannn SMART TAG...

Tuliskan 10 perkara tentang orang yang TAG kamu:

Errmm nama orang yang tag aku ni...Nor Faizura Hussin.... lebih dikenali dengan nama APAI....hikss... aku dah kenal ngan dak apai ni dari zaman study kat poly... so lebih kurang 9 tahun... 10 perkara tentang dak APAI ni.... jom kita layannnnn.....




  1. muka dia sombong..... sapa yang belum kenal dia ni... mesti korang kata... eekk eellleehh minah ni.... berlagak nak mampuss....hahahahaha.....tapi hakikatnya.....

  2. dia seorang member yang baikk...

  3. seorang member yang suka menolong tak kira arr dari segi apapun.....

  4. jenis member yang tak kedekut ilmu......

  5. errmm pandai masak... kalau datang umah aku.... aku suruh dia jer yang masak...hikss...

  6. seorang yang jenis berterus terang..... tak ada selindung²...

  7. seorang member yang boleh kongsi masalah sama².....kalau aku luahkan masalah aku... dia akan kasi nasihat dan begitulah sebaliknya.... errmm asyik citer positif jer...... biasa arr... tak semua orang perfect kann....

  8. minah ni moody sikit.... kalau tak kena tempatnyer..... tiba² jer masam mencuka...hahahahah

  9. garang plak tu...... hikssss

  10. errmm last sekali.... bleh tahan gak lazer minah ni...opsss... sorry apai... SELAMAT TAHUN BARU.....


Masukkan emo yang kamu suka :

emo apa ni apai.... aku tak faham arr....

Senaraikan novel kegemaran kamu:

aku tak minat baca novel...harap maklum......

Senaraikan 5 BENDA yang kamu sayang:

errmm benda errkk....

dah tentu ler handphone sebabnyer aku tak penah beli hp dengan duit aku sendiri.... handphone pertama aku..abah yang kasi.... pastu abah hadiahkan... dan handphone terkini.... hubby yang hadiahkan.... baru jer beli bulan lepas....

yang kedua.... barang kemas... rantai abah ngan ibu hadiahkan masa aku kawin aritu...cincin tunang ngan nikah..... gelang yang aku pakai skrg... gelang dari ibu....

yang ketiga..... kamera digital... hubby hadiahkan masa lahirkan anak kedua.......

yang keempat... anak patung beruang....hikss..... ni hadiah pertama dari hubby masa zaman bercinta dulu...aku dpt patung beruang ni masa besday aku tahun 2000... so dah 8 tahun patung beruang tu masih hidup..... dulu patung tu gemuk gebu... skrg dah kempis sikit... sbb asyik kena peluk jer kannn masa tido....

dan yang kelima.... kereta pertama yang aku beli dari hasil titik peluh aku sendiri.... kereta kancil.... tp dah kena jual.. sbb dah kawin.... aku jual kancil kesayangan aku..hubby jual iswara dia.... untuk beli kereta yang lebih selesa..... sekarang ni pakai proton waja..... sayang jugak.. sebab keta tu nama aku..... tapi hubby bayar...bleh gitu...??? bleh sajaaaaaa.....


Tag 7 orang dengan link blognya :

alaa... tak payah ler aku nak tag... sesapa yang nak buat tag ni... buat jerr...
janji kita enjoyyyyyyyyyyyy
......

Berdebor plak nak masuk tahun 2009

Hari ini hari terakhir untuk tahun 2008..... esok akan masuk tahun baru.....tahun 2009.... sebelum ni aku tak ada risau apa² pun.... tapi bila tengok jer kalender.... esok nak bawa tahun 2009.... terus aku terasa dup..dap...dup...dap.....

nak tahu kenapa??? yerlah....insyaallah aku dijangka akan bersalin MAC 2009... so tak lama lagi dah tu.... pejam celik..pejam celik.... habis bulan 1...pejam..celik..pejam...celik... habis bulan 2.... dah masuk bulan 3..... bak kata hubby.... masuk jer bulan 3... kita dah kena get ready dah yang.... tanggungjawab kita makin besar.....



Kandungan aku dah masuk 28 minggu.. Alhamdulillah.... kalau kira² ada lagi 12 minggu jer..... tapi kalau pengalaman anak pertama ngan anak kedua.... aku bersalin awal.... anak pertama aku awal 3 minggu.... anak kedua aku awal 2 minggu.... so kalau yang ketiga ni pun ikut jejak abang² dia....aku hanya ada lebih kurang 10 minggu jer lagi..... insyaallah awal atau pertengahan bulan 3... baby keluar ler tgk dunia..... baby dalam perut ni... jangan ditanya lah kan.... dah semakin aktif.... senget benget dah perut aku ni.... seronokkkkk....
Persediaan untuk baby baru ni... aku tak buat apa² pun lagi....aku dah senaraikan apa yang nak beli... tapi tak banyak..yerlah... barang² kebanyakkannyer semua dah ada... cuma tinggal beli baju baru jer utk baby..... tilam, bantal, barut, katil baby, bekas mandi, semua dah ada...so buat per nak membazirkan....
Eerrmm walaupun aku dah ada pengalaman bersalin... dah 2 kali bersalin... tapi perasaan takut tu masih ada lagiiiii wei..... aku dah terbayang² macam mana sakit yang memang teramat sakit tu akan aku tempuhi sekali lagi (bohonglah aku ckp tak sakitkan...so memanggggg sakitttttt).......tapi dalam sakit² tu.... dah nak masuk 3 gak anak aku kan....hiksss.... rezeki.....
Ya Allah.. kau permudahkanlah urusan aku kali ini seperti mana kau permudahkan urusan aku sebelum ini..... Semoga aku dan baby ni akan selamat....AMIN.......

Saturday, December 27, 2008

Jemputan kawin di Merlimau

Okey.. pas kenduri umah Ann.... kami gerak ke merlimau plak... sampai sana dlm kul 3 lebih... sampai jer tgk pengantin sibuk bergambor kat pelamin..... kitaorang terjah pengantin dulu.... sementara tunggu kawan hubby yang lain sampai.... kami makan lagii..... siap ada cendol lagi... waaaahhh hilang dahaga aku....


kami bergambar ngan pengantin... raziq tak ada errkk... kena tinggal....
hubby ngan member opis dia... Fahmi....

Fahmi ngan isteri dia dah lama sangat bercinta...... sblm aku dapat anak pertama lagi depa dah bercinta... baru sekarang seru jodoh tu sampai...Alhamdulillah.. Selamat Penganti baru yerrr.....


eerrmm anak teruna aku dah tak terkawal dah... panjat kerusi ni lompat ke kerusi sana...adoiiyaii.. nasib aarr raziq tak ikut... kalau tak..dia pun join sama.....
pas dah makan.... member² hubby pun dah sampai... bergambor semua... tiba² ibu call..tanya aku kat mana...??? rupa² nyer ibu abah ada kat melaka... nak singgah umah ziarah pak mertua aku...... kononnyer depa nak buat surprised ler tu.. terus terjah jerrr... sekali depa sesat.... suruh jemput depa kat Hospital Putra...hiksss... tu arrr... datang tak kasitau... ok jom papa.. nanti lama plak ibu abah tunggu......


Jemputan kawin si ANN

Arini aku ada 2 jemputan kawin kat melaka.... satu kawan aku masa kat poly dulu.. satu lagi kawan opis hubby..... masing² tak nak pegi awal sangat.. sbb kalau pegi awal...tak dpt nak jumpa pengantin..... so hubby kata.... pegi kenduri kawan aku dulu.... dalam kul 12. 45 mcm tu.... baru aku gerak dari umah mertua..... aku bawa rafiq jer.... raziq kena tinggal lagi..

mak mertua aku tak kasi bawa raziq... sbb raziq baru baik chicken pox... kat muka tu ada lagi kesan².... masih gatal lagi... mak mertua kata...nanti panas berpeluh²...lagi gatal.... lagi raziq kuat mengaru... errmm takpelah.. sebenarnya keluarga mertua aku nak raziq duk umah... kalau tak nanti depa boring..... tak kisah arr... layannnnnnnn....


inilah pengantinnyer.... member masa study kat poly dulu...tp course lain..... Selamat Pengantin Baru Ann... Semoga jodoh berpanjangan sehingga ke akhir hayat...AMIN...

aku, rafiq ngan anie.... bergambor ngan pengantin......

siap ada penyanyi jemputan lagi.... ntah kumpulan nasyid mana ntah... tersipu² dia gelak malu... depa perasan ke aku amik gambar depa....hehehehehe.......


pas makan... hubby terjumpa plak member poly dia (yang pakai baju merah tu)...... aku ngan hubby kan satu poly... bercinta zaman poly... so kawan dia.. aku kenal gak... nama penuh aku tak tahu... yang aku tahu nama panggilan dia.....(KU-J)..... Ku-J pun ingat aku lagi... waaahhh shireen... nak masuk 3 anak korang errkk... Ku-J tak kawin lagi... single tau....hiksss...
okey... pas makan... tengok pengantin.... hubby dah borak ngan Ku-J....kitaorang pun chow arr.. nak pegi jemputan kawin kawan hubby plak kat merlimau.....

Friday, December 26, 2008

BOY or GIRL...????

Arini aku duk lepak jer kat umah.... anak² buah aku aku plak tak sihat... asyik muntah jer... ntah apa ler depa makan..... agaknyer makan jagung kat wayang semalam kot.... agaknyer lah....hubby pun sakit perut.... asyik tutttttttttt jer......

pagi tu.... mak mertua aku bawa arr budak² ni pi klinik..... kakak ipar aku keja.... yerlah mana bleh cutikan... baru jer lapor diri... lagi mau cuti kaaaa?? ada yang kena penampor......

pas budak² tu makan ubat... dah penat uweekk...uwekkk.... tengahari tu dah okey sikit.... tp si idin tu plak demam..... pagi tadi masa pi klinik ko tak nak demam.... dlm kul 3 tu... hubby bawa si idin tu pegi klinik An-Nur..... aku pun ikut join sekali......

sampai jer klinik tu..... mak mertua aku tgh register utk si idin tu... aku pun gatal mencelah.....

kak... kat sini ada ultrasound tak??
ada....
baper hinggit??
kalau print gambar RM25...kalau tak nak print gambar RM20....
uuikkk....murahnyer....

aku pun goda arrr hubby..... hubby tak nak scan² ni..... dia kata tunggu jer arrr baby kuar.... hubby sebenarnya takut bini dia ni kecewa kalau doc sahkan baby nom 3 ni boy lagi.....

disebabkan aku ni gatal jugak... aku pun register...hiksss.... dan keputusannyer.... hikssss.... doc kata kemungkinan besar anak aku kali ni LELAKI........ walaupun hati aku sikit terluka.... hehehehe... aku tetap bersyukur... sbb doc kata.. perkembangan baby okey mengikut usia dia... Alhamdulillah......

BOY or GIRL...... aku bersyukur dengan rezeki yang telah Allah berikan... semoga baby lahir dengan sihat dan sempurna....AMIN...

tapi jauh di sudut naluri aku...... aku masih mengharapkan keajaiban berlaku....mana ler tahu nanti baby kuar... girl kan..... scan pun bukan betul sangat..... ini ayat sedapkan hati.... tp mana ler tahu..... AMIN....

Thursday, December 25, 2008

Cuti Krismas......

Arini cutiiiiii.......cuti krismas... so petang smlm pas keja... kitaorang gerak balik melaka.... cuti lama² boring duk umah jerkan.... so lepak arr melaka.... nak balik ipoh...tak bleh... sbb ibu abah pun hujung minggu ni nak naik Johor sbb sepupu aku kawin...aku tak dapat nak join....tak daya nak duk dlm keta lama²...jauh tu johor bahru.....

so... pagi tadi pas bekpes roti canai.... ayah mertua aku minta aku masakkk...... sbb weekend lepas aku masak ler udang masak lemak cili api... kirim arr sikit kat kakak ipar masa depa nak lawat ayah kat hospital..... ayah mertua aku ckp... ayah tak puas makan.. dia kata sedappp... haahahaha... aku tak ckp tau... ayah mertua aku yg ckp.....

mak mertua aku dengar jerrrr....terus dia ckp...ok arini dak shireen masak....... ok arr tak kisah...petang ni plak aku ngan hubby nak tunaikan janji kat rafiq ngan anak² buah... bawa depa tgk wayang citer cicakman 2.... aritu kat putrajaya tak dapat nak bawa sbb ada masalah sikitkan.... ok arr... sblm kuar... aku kena arr masak dulu tuk pak mertuaku.....

pas settle masak udang masak lemak cili api..... mak mertua aku plak minta aku buatkan sos cili nasi ayam... sbb sos cili tu makan ngan jemput² pun sodapkannn... aku pun layann... akak ipar aku buat jemput² udang... so menu kitaorang arini...udangggggg jer....

ok pas settle semua..... jom siap cepattttttttttttttt....... nanti pak ngan mak mertua aku mengidam lagi mcm²..... hancur program aku....hahahahaha..... time pak mertua aku sakit ni arrr nak bermanja plak kann... aku layannnnnn jer.......


inilah kanak² riang yang nak sangat tgk cicakman 2..... rafiq lah yang paling overkan..... tapi amat mendukacitakan... cicakman 2 boringggg.... aku ngan hubby bleh tido lagi dalam panggung tu......


hubby ngan akak ipar tgh beli tiket..... aku duk diam² dari jauh ngan adik ipar aku...hikss... urusan keluarkan duit...serahkan pada yang pakar.......

Rafiq ngan kembar...... teka mana kakak...mana adik???? yang duduk tu kakak.... yang berdiri tu adik.... aku suka kakak.... dagu tajammmm.... bila arr nak dpt baby girl ni kann... sedih wei... next n3 okey......


oopsss tertangkap gambar buntut hubby...... hiksss.... aku nak tangkap gambar si kakak ni.... tapi malu ler plakkk....dia punya eksen toleh tu..... nyampahhhhhh


yang ni plak si adik.... bila aku tak amik gambar dia.. sibuk sengih² kat aku... bila aku nak amik..tunduk malu plak.... pastu sibuk nak tgk gambar dia balik kat kamera.....
eerrmmm.... so boring okey cicakman 2 ni..... tp 12 februari 2009 nanti filem Upin dan Ipin wei.... skrg ni pun aku dah gelisah duk dlm panggung...sakit pinggang arr..... time dah sarat tu nanti..... nak gak bawa rafiq tgk filem upin dan ipin ni.... hehehehehe...... pas layan wayang... jom balik.... baru teringat raziq kat umah..... kesian si kecik tu... sblm balik singgah beli Big Apple Donut.....





Wednesday, December 24, 2008

Prosperity burger telah kembali

start prosperity burger ni kuar jer..aku duk merengek jer nak pi makan......tp memandangkan sejak akhir² ni bz jer dengan tetamu sentiasa ada kat umah... aku ngan hubby pun jarang lunch sama kat luar..... time lunch jer balik umah..... so petang smlm.... keluarga mertua dah balik melaka...... so hari ni apa lagiii........ kami berdua mengdating kan ler diri........ tp pagi tadi pun dah dating gak..... bekpes sama²... tak payah ler snap gamborkan.... aku makan nasi lemak...hubby makan mee goreng...tu jerr..... so dlm kul 11 tadi.. hubby call.... ajak makan prosperity burger....



aku yang mengidam ke hubby??? laju jer jalannnnn


aku order prosperity beef burger.....yang biasa punya jerr.....hubby jer order yang double...


haaaa..... tu lahh.. nak sangat double..... jenuh nak buka mulut....hikssss



disebabkan hubby melarang aku minum air gas... aku pun order ler shake chocalate..errrmm nyaman sungguh......


korang dah pegi makan ke??? pegi arr cepat....sedapppp....
thanks lah yer bang.... ikut jerlah selera binimu ini.....

Tuesday, December 23, 2008

Senangnyer dalam hati......

Alhamdulillah... semalam doc pakar putuskan yang dalam salur buah pinggang ayah mertuaku dah clear..... tapi 6 januari 2009 nanti kena datang HKL balik utk pastikan sekali lagi semuanyer dah clear... kalau dah clear... nak kena buka tiub...tiub tu depa pasang utk pastikan kalau ada serpihan² tu dibuang melalui small water...hiksss....

so...petang smlm ayah dibenarkan keluar.... bila ayah dah bleh kuar...mak mertua aku pun balik ler sekali kann.... hiksss..... selain aku suka ibu abah aku sendiri ada dirumah.... mak mertua aku pun aku suka gakk.... korang nak tahu kenapa aku suka kalau ada orang tua kat umah??? haaaa.... tgk ler bukti dibawah......

ini gambar aku pagi tadi.... akukan menantu yang baik.... lepas aku bersiap jer... terus aku duduk kat meja makan... sementara menanti sesuatu...kekekekeke

seee.....rajinkan mak mertuaku.... kat umah menantu pun mak yang sediakan sarapan....camno tu??? alaa makk... kata sayang menantukan..... hikssss


mak sediakan jemput² bawang... eerrmm kenyang ler jugak.....


ada lagi tau...... mak buat nasi goreng daging ngan teh 'o'



errmm tapi aku tahu segan ler kann....kekekekek...tak ada ler aku buruk lantak sangat.... pas berpuluh kali kena paksa ngan mak...baru ler aku malu² kucing jamah sarapan tu tadi.... eehh korang ingat aku tak tahu malu ke....tahu tauuu????


alaa.... aku pun tak ada ler rasa bersalah sangatkann.... seee.... kakak ipar ngan adik ipar aku pun duduk jerr... tak tolong pun mak depa kat dapur....kakakakaka....


alaa..... biasalah orang tua kan.... mana suka susahkan anak menantu..... apa² aku bersyukur dapat ibu abah dan mak ayah mertuaku.... mereka semua besttt dalam hidup aku.... aku bahagia ngan keluarga aku sendiri dan keluarga mertua aku..... semoga mak mertuaku terus sayang menantu hantu dia ni....hiksss......errrkk..alhamdulillah... pagi ni aku dah kenyang....

Monday, December 22, 2008

Program kami hancur berkecai...

Hikss.... tajuk tak bleh tahan.... hari khamis lepas... aku ngan hubby dan bincang nak bawa family hubby tgk wayang...tujuan utamanyer nak bawa budak² ni tgk filem cicakman2 ler...sbb khamis tu masa kat hospital tgk ayah dah semakin sihat... insyaallah esoknyer bleh arr kuar hospital....

so..sabtu tu... mak ayah duk lepak umah tolong jagakan raziq.... kami semua nak pegi tgk wayang... tp segala program semua hancur.... jumaat pagi tu...doc call hubby mengatakan... lepas buat xray kat ayah... masih ada lagi batu dlm salur buah pinggang tu... so pagi tu gak..doc lazer sekali lagi... ptg tu xray sekali... masih ada lagi batu dlm tu...errrrmmmm....

so..ayah tak bleh kuar lagi... masih lagi dlm hospital... sabtu ahad biasa arr.. doc pakar mana adakan... so nak tak nak kena tunggu arini gak.... so...berita terkini belum tahu lagi dari hospital... (kami semua takut... penyakit lain plak....) minta dijauhkan ler....

sabtu ahad tu... kami semua lepak umah jerlah.... keja kami masak..makan...tido.... masak..makan...tido...hiksss... petang jer hubby bawa family dia ke hospital... aku ngan raziq duk lepak umah... hubby kesian tgk aku.... dah mcm tak daya jer nak jalannnn....hehehehehe....

Ayah.... menantumu ini doakan semoga ayah tak ada apa²... kenapa ler batu tu degil sangat errkk.... semoga berita arini berita yang baik² jer dari doc pakar..... AMIN....!!!

Thursday, December 18, 2008

yeahhh... rafiq dah besoorrr.....

Muhammad Rafiq Syahmi Bin Rasid
4 tahun 4 bulan...

hiksss.....n3 kali ni khas utk anak sulung aku.... si rafiq ni.... sebenarnya aku nak story kat korang... selama 2 minggu rafiq duk kat ipoh ngan atok nenek dia.... insyaallah mesti ada perubahan kat anak aku ni..... perubahan yg aku dpt kali ni memang best......

Rafiq dah stop minum susu dalam botol.....hehehehe.... kalau tidak....punya payah korang tau.... so aku ingat dia dah stop botol... bleh ler kurangkan sikit bajet tu.... tp aku nak teruskan jugak dia minum susu..... so masa mula² tu... dia nak ler jugak minum susu dalam cawan.... tp skrg dah seminggu.... tak nak langsung minum susu.....

so.. dia byk minum milo, vitagen, yakult... haaaa adik beradik tu ler.... kira ok ler tu kann... kalau tidak.... bajet susu dia jer RM100 sebulan.. so dah jimat kat situ..... tp dalam almari tu.... ada lagi 2 peket susu rafiq yang tak buka lagi.... errmm sesapa anak korang yg minum susu Dugro (Dumex) perisa coklat utk 4 hingga 6 tahun tu.... sila ler hubungi aku... kekekeke.... aku bleh ler jual murah..... hiksss....

so...syabas rafiq.... dan syabas atok nenek sbb telah berjaya berhentikan rafiq dari isap botol susu...yeahhhh...anak mama dah besoorrr....... botol susu dah bleh buang...... muaahhh rafiqq...!!!


gambar ni baru jer amik tengahari tadi.... amik rafiq kat sekolah.... hantar balik umah sbb sepupu dia ada kat umah


muaahhh... sayang anak mama....!!!! pasni bajet utk baby plak errkk........

Alhamdulillah....

Alhamdulillah.. ayah mertua aku dah selamat jalani pembedahan semalam... tp aku tak sempat nak tengok ayah..... semalam aku cuti... sbb pagi² hubby dah bawa mak dia ke hospital... so aku cuti arr jaga anak² buah aku kat umah... penat wei... terasa mcm ada anak 5 orang....hikss... yerlah anak buah aku jer dah 3 orang.... termasuk rafiq ngan raziq.....

nasib pagi tu.. sblm mak ke hospital.. mak dah buat roti telur, goreng nugget ngan nasi goreng... (eehh ni rumah sapa ni.. rumah aku ke rumah mertua.. hahahaha....) tak guna punya menantu... aku sedap tido..kata cutikan.. selagi anak² aku tak bangun.. aku pun tak bangun arr.... celik jer mata... tgk semua dah siap hidang... terima kasih mak...!!!

errrmm pagi tu settle bab makan... tengahari tu plak.. aku tanya budak² ni nak makan nasi tak?? depa kata... nak makan nasi goreng jer.. sbb nasi goreng tu banyak lagikan... so aku rilekss arr.. aku cuma goreng nugget ngan bebola ikan.... dlm kul 2 tu.. abang ipar ngan adik ipar aku tiba dari melaka...kul 5 tu kuar...amik kakak ipar aku kat opis... terus ke hospital.....

sampai HKL dlm kul 6... ayah masih dlm dewan bedah... tak settle lagi.. aku tgk hubby gelisah jer.. sbb ayah masuk dewan bedah dari kul 3 lagi..... kitaorang tunggu sampai kul 7... ayah tak kuar² lagi... hubby suruh aku balik dulu ngan kakak... sbb abang ipar aku nak terus balik melaka....aku pun balik terus bawak depa makan kat presint 9... dlm kul 8 lebih hubby call.. kata ayah dah selamat... Alhamdulillah...


suasana kat hospital.. sehari sebelum operation....
seperti biasa ler kan... anak² aku mesti ada orang tolong jagakan.... ada jer orang nak dukung.... so aku rileksss....

aku yg semakin tembam.. duk jer atas katil ayah.. ayah terpaksa ler duduk...hehehe... kasi menantu dia yg boyot ni duduk... alaa.. hubby pun sama duk atas katil gak... semua lari dari jaga anak...

ni plak suasana semalam... masa aku jadi babysitter kepada 5 orang budak...sonang jer... bukak jer channel kartoon... duk diam arr depa...

anak buah aku yg kembar ni jer yg bagus... tak banyak songeh.. duk jer tgk tv.... rafiq ngan idin sibuk main dlm bilik... si kecik pun bleh tahan.. tak nak join gegirl tgk tv.... nak join ngan abang² main... lantak korang arr... janji tak terjun dari tingat 3 okey!!!

Monday, December 15, 2008

Semalam yang sadis.....

Smlm ayah ngan mak mertua aku datang.... kakak ipar pun ada sekali bawa sekali anak² dia..... errrmm ok arr... tp aku sedih sbb ibu abah pun nak balik perak dah... yg paling sedih si rafiq ler.. sbb dah sebulan berkepit ngan atok nenek dia....

lepas ibu tolong aku masak nasi ayam.... dlm kul 11pg tu...keluarga mertua pun tiba.... dah siap hidang..... makan semua.. ibu abah pun siap² nak balik...sob..sob...sob.... aku dah terasa sedih dah... yerlah ibu abah sendiri nak balik dah keluarga mertua plak ada kan... so ada terasa perasaan sedih arrr... jgnkan rafiq.... aku pun sebak tauuu....

salam ibu abah.... aku pun dah start ler bergenang airmata.. aku ni kan murah dengan airmata...hiksss.... pas ibu abah kuar jer..aku terus masuk bilik.... (malu ler jugakkan... sbb keluarga mertua aku nampak...) dlm 10 minit dlm bilik... hubby masuk pujuk.....

ok² dah.... dah tak nangis dah..... siang tu mcm biasa... layan keluarga mertua... rafiq pun lupa ler kejap pasal atok nenek dia... sbb ada geng kann...sepupu dia ramai.... duk layan dia main...

yg tak bestnyer.... malam punya citer.... malam tu hubby sound ler rafiq sikit sbb dah malam² masih main lagi.. hubby suruh masuk bilik tido...aku dah masuk bilik tidokan raziq.... tiba² jer rafiq masuk......

mama...tolong tepon atok jap... rafiq nak ckp ngan atok....
(ok arr... aku pun call ler... maybe sbb tiba² dia teringkan atok dia kan)

tuttt.... tutt....(korang baca errkk perbualan dia... sementara tu...aku sebak arr.. bergenang airmata tauu)....

atok.... rafiq rindu sangat kat atok ngan nenek....
papa marah rafiq....
rafiq tak nak tido sini....rafiq nak tido ipoh.....
atok datang ler amik rafiq.....

errm mcm² arr... aku tak tahu apa yg atok nenek dia janji ngan dia.... lepas letak call jer.. dia kata kat aku... rafiq tak nak tido... jap lagi nenek nak datang amik rafiq.... bawa rafiq tido kat ipoh.. sabo jerlah... so malam tadi memang haru biru betul arr.... jenuh aku ngan hubby pujuk dia......bila dia dah ok sikit... dia tak nak tido ngan aku atas katil... dia kata.. mama tak nak jaga rafiq... mama jaga adik jer....

apa lagi... papa dia turunkan tilam.... tidoler 2 beranak kat bawah..... settle bab malam tadi..... pagi tadi nak gerakkan punya arr seksa.... celik jer mata... tanya nenek dah sampai ke?? aku terus ckp.... errmm mana ada nenek datang.... nenek tipu rafiq jer....hiksss.... aku terpaksa ckp mcm tu.. rafiq dah ok.. dah selamat ke sekolah tadi....

hubby hantar ayah dia ke HKL... arini kena admit.... kakak temankan ayah arini.... tinggal ler mak mertua ngan budak² kat umah tu.. tengahari nanti... aku balik jap.. nak hantar lauk....

(gambar tak ada... tak ada mood nak tangkap smlm... sbb aku tgh beriya² yang menangiskan... )

Thursday, December 11, 2008

Anak....anak....

Kelmarin.... lepas aku ngan hubby survey PSP rafiq kat warta bangi...... survey punya survey..... bapak punya mahalkan..... hubby kecewa ler jugak sbb tak dpt nak tunaikan nafsu anak dia tu..... errmm setahu aku....hubby aku ni tegas orangnyer....garang plak tu dlm mendidik isteri ngan anak².... tp kelemahan hubby ni... dia tak bleh kalau isteri ngan anak² dia minta sesuatu... dia akan tunaikan....cuma cepat atau lambat jer..... tambah² lagi bab makan... hikss.....

okey²... pas survey tu.... aku pun tak galakkan hubby beli PSP tu... gila apa.... harga sampai RM899.... plak tu...budak 4 tahun yg nak main tu.... mcm tak berbaloi jer... papa tambah lagi sikit.... dpt mama barang kemas tau....hahahaha.... statement keji jer....... (sebenarnya mama yg jeles.... ) sepanjang dlm warta tu... hubby duk termenung.... pastu membebel... kesian rafiq...kesian rafiq...mesti dia kecewa.....

errrmm dah nak balik... terjumpa ler kedai jam ni...ada jual jam "BEN10".... salah satu kartoon yg rafiq suka arr kan..... hubby kata... tak nak kasi rafiq kecewa sangat... dia beli gak ler jam tu.....




inilah jam "BEN 10" yang hubby belikan utk rafiq.... petang tu balik dari keja... kononnyer nak kasi rafiq happy ler.... tp muka rafiq mcm kecewa gak ler.... sbb dia mengharapkan papa dia bawa balik PSP..... errmm anak...anak......

malam tu.... hubby bincang ngan aku.....
mcm mana yang.... abang dah janji ngan rafiq pasal PSP tu....
tu arrr abang.... sapa suruh janji....
mana ler abang tahu.... abang ingat dia bleh lupa pasal PSP tu bila balik putrajaya....
errrmm budak² bang..kalau dah janji... depa akan tuntut gak..... suka hati abanglah....ayang tak nak masuk campur.... jangan minta duit ayang yer......
alaa..... kita share arrr...separuh²......
oooo minta maaf.... ayang bukan kedekut.... tp ni membazir.... kalau share sbb rafiq nak masuk U ke...ok gak kan.....
errmm pastu...hubby diam jer..... korang nak tauuuuuuuuuu...... esoknyer masa bawa rafiq pegi tgk wayang.... lepas habis wayang jer...hubby ajak pegi The Mines..... konon nak survey lagi arr... tak habis lagi pasal PSP ni.... tp tak ada gak yg berkenan... dlm hati aku....legaaaaa........ pastu masuk keta...aku ingat nak terus balik umah..... tp tak gakk.... dia tuju ke warta bangi......
akhirnya.......

tapi hubby tak beli PSP.... hubby belikan MD Pocket Slim... ala² gak.. tp tak ler semahal PSP.... MD Pocket ni harga dia...RM229.... tape dia...RM89.90.... tawar² dpt RM260.... masih lagi tahap pembaziran.... tp hubby tak usik duit aku.... so takpe..... hehehehehe.....

errrmm rafiq...rafiq... papa byk habiskan utk rafiq... jadilah anak yang baik.... yg soleh.... okey.... !!! dgr ckp papa ngan mama... jangan noty² tau......

balik umah jer....terus tak ingat dunia.... belikan KFC pun tak usik²... last² adik dia jugak yg habiskan KFC abang dia...hehehehe.... adik gak yg kenyangkan.....
errmm aku tak tahu nak komen apa lagi... hikss.... senyap jer..... dlm hati...sayang duit ooooo.....
hubby ckp....takpelah.... utk anak jugak......
sekian........

Sehari bersama Rafiq Syahmi

seperti yang dirancang...semlm aku ngan hubby cuti... nak habiskan masa ngan rafiq... orang lain bawa anak cuti² malaysia... tp rezeki anak aku.... main game, tgk wayang, hiburkan hati dia jer.. ok ler tu kan... kalau ikutkan perancangan awal tahun...memang nak bawa anak² ngan family mertua holiday kat cameron Highlands.... tp byk plak benda yg berlaku... ayah mertua aku accident... sakit... aku plak termengandung....hikss.... so semua tu tak daya nak pi holiday..... so smlm kita enjoyyyyyyyyyyyyyy........ raziq kecik lagi..so duk umah ngan atok nenek...nanti raziq dah besorr...giliran raziq plak okey......

dari pagi sampai ke malam.... melayan si rafiq ni... pagi² tu celik jer mata... hubby ajak beli sarapan dulu....so sarapan dulu ngan atok nenek kat umah..... pastu baru ler kami bersiap nak kuar......

smlm kami layan citer "Los dan Faun".... memang best citer ni... dari aku masuk panggung sampai habis... gelak jer memanjang.... best..best...tak rugi coti aku smlm.... sementara tunggu kul 12... layan rafiq main game dulu....

mcm bagus jer muka rafiq..... terror ler konon tu......

sapa yg over ni.... rafiq ke papa??

byk lagi game rafiq main... tp malas nak snap... sementara tunggu papa pegi toilet... rafiq layan ketuk buaya dulu.....

ok..ok...jom rafiq... kita beli jajan dulu... wayang nak start dah tu....

rafiq possing dulu......

poyo jer 2 beranak ni tau...... ramai orang tgk....tp ada aku kisah....peduliiiiii.......hikssss


rafiq ckp..."papa..papa....tunggu mama tu..... lambat arrr mama ni jalan".....
mentang² arrr aku boyot... terkedek² jalan..... papa ngan rafiq tinggal mama kat belakang errkk.....
selalu mama ngan papa duk sebelah² tau....panas jer..... tp smlm rafiq duk tengah².... sejuk mama sorang² kat tepi tu.....hahahahaah
n3 sblm ni kan aku ada story pasal PSP kan.....?? korang rasa hubby aku layan tak nafsu anak dia ni...???? next n3 okey........

Tuesday, December 9, 2008

Esok aku cuti okey..!!!

Hubby ajak aku cuti esok.... suka² hati jer kan.... hubby kasi alasan.... nak bawa rafiq tgk wayang... sepanjang cuti sekolah ni.... rafiq tak banyak habiskan masa ngan papa dan mama... sbb yerlah...start jer cuti sekolah aritu...rafiq terus balik perak.. duk sana 2 minggu.... pastu atok ngan nenek duk putrajaya 2 minggu... dia berkepit gak ngan atok nenek.... minggu depan plak keluarga mertua aku datang putrajaya...duk sini tak tahu ler baper lama.... sbb ayah mertua aku masuk HKL 15/12/08... insyaallah kalau tak ada apa² 17/12/08 tu operation.. buang batu karang dlm salur buah pinggang dia.... semoga semuanya selamat....

kebetulan plak tu.... 16/12/08... kakak ipar aku dpt masuk gomen.... kak midah kena lapor diri kat Kementerian Kewangan... penempatan tak tahu lagi kat mana... maybe dpt kat melaka gak kot... sbb kak midah dah ada keluarga.. anak² pun sekolah kat melaka.. so, minggu depan aku bz arrr... kena ulang alik dari putrajaya ke HKL...

hubby amik keputusan.... esok kami berdua COTI...... bawa rafiq jalan²... tgk wayang... belikan arr dia mainan sblm start sekolah balik ni... (psstt... rafiq dah ada kemajuan.... dlm proses berhenti isap susu dlm botol.... dalam satu hari tu.. sekali dua arr dia minta... kadang² tu.. seharian tak minta botol.... bagus..bagus.. anak mama dah besarkan.....) stop isap botol pun hubby nak hadiahkan rafiq sesuatu.... tanya rafiq...nak apa?? korang tau dia minta apa??? PSP.(betul ke errkk?? ala game orang zaman skrg main tu....) tengahari tadi hubby ajak ler survey.... makk aaii... harga dia.... RM899.... tu yg paling murah aku tgk..... errmm aku ckp kat hubby...tolong arrr jangan membazir... rafiq baru 4 tahun.... tp hubby ni kalau ngan budak² dia cair sikit...hubby kata maybe beli "Game Boy"...tadi survey...harga dia RM299... murah arrr sikit dari PSP kan... (ni semua rafiq terpengaruh ngan Pakngah...kat perak....asyik main PSP Pakngah jer)..... errrmm lantak ler papa.... ikut ler kehendak anak papa tu....



Gambar ni sekadar hiasan....tak ada kena mengena ngan N3 ni...hiksss... saja nak tunjuk kat korang.... anak² ni cepat benor terpengaruh.... hehehehe....
lawak arrr raziq... atok pakai ketayap dia pun sibuk sama... takpelah...benda yg baik..raziq ikut okey....

ni plak perangai si abang rafiq... baru 4 tahun wei.... dah pandai minta PSP.... adoiyaiii...

video